Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

​Imagine Conspiracies

"Konna"

Kaappi & päiväkirja

Skp ori Koulutustaso VaB 130cm
Rotu New Forest Painotus kouluratsastus, 11v
Väri tummanruunikko Syntynyt 19.05.2016 Iso-Britannia
Säkäkorkeus 138cm Kasvattaja Imagine Ponies, Englanti
Rekisteritunnus VH17-027-0078 Omistaja Tilda Falk (Mercy VRL-14264)

 

​"Nauraen kuljen kuin kuningas mä oisin"

Konna on juuri se poni, joka aiheuttaa pikkutytöissä ihastuksen hihittelyä ja aikuisissa turhautumista. Pöriseva ja tuhiseva pikkuori haluaa olla maailman napa. Pieni suklainen on showmiehiä eikä oikeasti edes pelkää mitään - paitsi kaikkea, jos sille päälle sattuu. Ilkikurinen herra aiheuttaa ennenaikaista vannhentumista kaikille ympärillee, mutta sillä on myös pehmeämpi puoli. Normaalisti ori järjestää joka päivä pieniä sirkuksia tallilla - harva se päivä omistaja-parka joutuu lähtemään töistä kesken päivän komentamaan oria ulos lantalasta. Pikku vilivilperi osaa olla tallihenkilökunnan painajainen kaadellessaan lantakärryjä ja änkiessään heinäkottareille ennen aikojaan, mutta onhan se hauska pikku maskotti.

Hoidettaessa saat pitää varasi - Konna kutiaa helposti. Jos se olisi ihminen, se varmasti hihittelisi kokoajan toisen koskiessa. Harjatessa saa käyttää kovia otteita. Rapsuta vaikka metalliharavalla, Konna nauttii. Jos oria päätyy vain kutittelemaan harjalla, alkaa se kiemurtelemaan. Jos hoitaja on oikein jääräpäinen kutittelija, monottaa pikkuori kiukkuisesti takaseinää. Hieronnasta se nauttii, jos palvelija osaa tehdä sen oikein. Konna rakastaa vettä, eikä sitä saa mitenkään nätisti ulos vesikarsinasta. Paitsi porkkanoilla. 

Laumassa Konna on, noh, konna. Sillä on aivan liian pieni ruumis egoonsa nähden, joten poniherra päätyy välillä hieman kummallisiin tilanteisiin. Kovin usein ei Konna saa johtajan paikkaa, puoliveristen katsellessa pöhisevää sinttiä ilmeellä "mikäs kärpänen se siellä pyllyssä kutittelee". Ei se estä oria haaveilemasta, harva se päivä Konna yrittää vallankaappausta. Sen itsetunto saa aina välillä kolauksia, kun sitä kyykytetään oikein porukalla. Kuka nyt haluaisi tälläisen natsin johtajakseen? Konnan loukkaannuttua se yleensä yrittää vaihtaa laumaa oma-aloitteisesti, mutta onneksi se ei ole mikään houdini. Päinvastoin, yleensä ori jää jonkin kiinni, josta sitä saa sitten irroitella sahalla ja pihdeillä. Mikä pahinta, Konna näyttää joka kerta hyvin ylpeältä saavutuksestaan.

Onko se lentävä lihapulla? Vai merikotka? Ai siellä menee vain Tilda ja Konna. ​Pienen suklaisen liikkeissä on sitä wow-faktoria, eikä tuomareillakaan ole ollut moitteen sanaa annettavana. Ori esiintyy tammoille ja ihmisille kovasti, eikä se todellakaan jännitä kisapaikkoja tai inhoa esiintymistä - paitsi jos se sattuu sille tuulelle. Yleensä poni on onneksi mitä upein kilpakumppani, eikä radalla pihtailla. Koppiin Konna suorastaan juoksee - pääsee taas kivaan paikkaan pöllöilemään!

Normaalisti kotioloissa ori saattaa olla hieman ailahtelevainen, mutta yleensä kuuntelee omistajaansa. Sille on luontaisesti rakenteen puolesta helppo liikkua peräänannossa ja hienot liikkeet saavat ponin näyttämään taskukokoiselta urheiluhevoselta. Yleisesti Konna on herkkä ja reaktiivinen ratsastaa, eikä turhia apuja tarvita. Ei ole minkään vääntämisen ja kääntämisen takana, että orin saa liikkumaan nätisti. Joskus herralla on kuitenkin sellaisia pöllöpäiviä, ettei kunnon työskentelystä tule yhtään mitään. Harvemmin Konna yrittää tietoisesti päästä eroon ratsastajastaan, mutta on se mahdollista. Satunnaisia pukki-koikka-loikka hönöilyjä ei kannata säikähtää.

Esteilläkin Konna laittaa parastaan. Se rakastaa loikkia esteiden yli, eikä vauhtiakaan säästellä. Orin mielestä ratsastaja on lähinnä tiellä, mutta oikeasti se tarvitsee melko paljon apua askelten sovittamiseen ja ponnistuspaikkoihin. Esteillä aloittelijalla ei ole siis asiaa Konnan selkään. Se osaa olla aika vahva esteillä, joten valitettavasti kovempi kuolain on tarpeen. Jos yrittää pitää Konnaa liian lyhyenä, saattaa se alkaa kieltelemään. Esteen eteen hylkäämistä ei myöskään Konna hyväksy, etenkään pikkuesteillä. Isommilla esteillä ori on niin innoissaan, ettei kuskilla ole enää sen mielestä väliä. Pitää vain manipuloida ori uskomaan, että se onn johdossa.

Maastossa Konna on mitä mukavin pikkuheppa. Se pitää pitkistä maastolenkeistä, eikä sitä haittaa kuran lentäminen. Vauhdin hurmaa koetaan etenkin sänkipelloilla syksyisin, kun ori ryskää puskien läpi omistaja selässä keikkuen. Poni ei oikeasti ole mikään säikky, mutta saattaa etenki vapaapäivien jälkeen saada sätkyjä tuon tuostakin. Etenkin laukkapätkillä on oltava varuillaan, ettei ori lähde ryöstämään tai pukita. 

Omaelämänkerta

Konna syntyi suurelle kasvatustilalle Lontoon ulkopuolelle. Emätamma oli ensikertaa äitina ja suoriutuikin mahtavasti roolistaan. Pikkuorista kasvoi (turhankin) itsevarma ja komea nuorimies. Sitä pidettiin hyvin pitkään emänsä kanssa, eikä Konnalla ollut huolen häivääkään laiduntaessaan vehreillä nummilla. Onnellinen lapsuus oli varmasti nuoren orin elämän parasta aikaa, sen leikkiessä ikätovereiden kanssa suurilla laitumilla. 

Pian nuoriherra kääntyikin kolmivuotiaaksi ja sen koulutus voitiin aloittaa. Konnasta kaavailtiin tilan omistajan tyttärentyttären kilpaponia, mutta nuori osoittautuikin aivan liian vaikeaksi 10-vuotiaalle tytölle. Poni oli liian pieni isommille tytöille, joten siitä mietittiin hetki jo valjakkoponia. Sopivan kouluttajan puuttuessa sen sijaan orille päätettiin laittaa hintalappu pyllyyn ja pian se lähetettiinkin Ruotsiin maajoukkueratsastajan tiukkaan koulutukseen. 

Koskaan ei Konnasta maajoukkueponia tullut. Sen koulutti erittäin taitavat ratsastajat sekä valmentajat ja ori kilpaili ihan menestyksekkäästi kansallisella tasolla koulu-ja esteratsastuksessa. Ponista varttui erittäin hieno ratsu, mutta käytösongelmat estivät sen toimimisen pienten ratsuna. Konna myytiin eteenpäin ratsastajansa ponivuosien loputtua seuraavalle tytölle Tanskaan. 

Tanskassa orin käytösongelmat pahenivat ja se alkoi heittelemään ratsastajiaan alas. Ori ei menestynyt enää kilpailuissa ja sen ruunaamista mietittiin. Viimeinen tippa kuitenkin tuli ennen ruunauspäätöstä, kun ori alkoi muuttumaan vihaiseksi ja potkaisi omistajansa sairaalakuntoon. Konna laitettiin pienestä summasta myyntiin "hulluna" ponina, jolla ei voisi ratsastaa. Tilda lähti puolivahingossa tutun kasvattajan mukana Tanskaan katsomaan oria, koska eläinlääkärin opinnot olivat suoritettu ja harjoitteluvaihe häämötti edessä. Kasvattaja ei päätynyt ostamaan ponia, mutta Tildan sydän oli viety ja pian raha sekä paperit vaihtoivatkin jo omistajaa. 

Vihdoin Konnan kiertopalkintomainen elämänvaihe päättyi ja se matkusti Suomeen Tildan hellään huomaan. Uunituore poninomistaja huomasi orilla olevan ongelmia selän nikamien ja lihaksiston kanssa. Kiropraktinen hoito ja hieronta auttoi käytösongelmiiin ja Konna muuttui silmissä paljon helpommaksi ja mukavammaksi kumppaniksi. Tuttu pilke palasi orin silmiin ja velmuileva luonne pääsi esille.

Oikeastaan siniverinen

 

i. Imagine Raven Warrior

nf m 140cm

ii. Astronomian

nf rt 140cm

ie. Imagine Duchess

nf m 138cm

e. Imagine Crisis

nf trn 135cm

ei. Blue Brother

nf mpäis 139cm

ee. Imagine Freedom Fighter

nf trn 133cm

i. Imagine Raven Warrior​ ​oli Konnan isä. Tilan musta omakasvatti kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa, mutta taisi myös este-ja kenttäratsastuksen salat. Ori oli luonteeltaan hyvin samantyylinen kuin poikansa, mutta kenties vielä reaktiivisempi. Tulinen luonne kuitenkin toi oriin sitä tiettyä särmää, joka osui kyllä tuomareiden silmään. Harvinaisen hyväliikkeinen ja menestynyt ori jätti monia jälkeläisiä Britteihin ennen ulkomaille myyntiä.

ii. Astronomian oli kasvattajan USA:n tuonti. Ori oli kilpaillut kotimaassaa koulu-ja kenttäratsastuksessa, mutta Britteihin tultuaan se oli jo melko vanha kilpakentille. Ori kiersi näyttelyitä ja osallistui pikkukisoihin, jättäen jälkeläisiä ympäri Eurooppaa. Poni oli melko tasainen ja helppo luonne, joka on osasyy sen menestykseen.

ie. Imagine Duchess oli tietynlainen tilan mustalammas, kirjaimellisesti. Pikkumusta säikytteli mielellään pikkutyttöjä ja aiheutti päänvaivaa henkilökunnalle jatkuvasti. Tamma ei ollut todellakaan pidetty poni, mutta ratsastajan löydyttyä se pääsi loistamaan elementissään kenttäradoilla. Säpäkkä rouva sai kaksi jälkeläistä, mustan Raven Warriorin ja punarautiaan Ginger Warriorin. Yllättäen Duchess oli erittäin hyvä emätamma ja kasvatti hienot jälkeläiset.

e. Imagine Crisis oli pieni tumma tamma, joka usein hukkui laumaan ja jäi huomiotta. Se ei ehtinyt juurikaan kilpailemaan vammautumisen takia. Näyttelyissä Crisis kiersi vielä kuntoutumisen jälkeen, mutta ratsuksi siitä ei enää ollut. Tamma astutettiin huonon ennusteen saamisen jälkeen ja seuraavana kesänä syntyikin Konna. Konnan kasvettua kolmivuotiaaksi Crisis valitettavasti satutti jalkansa uudestaan laitumella ja tamma päätettiin päästää taivaslaitumille vain 8-vuotiaana. 

ei. Blue Brother ​on tilan legenda. Erikoisen värinen poni keräsi huomiota näyttelyissä ja kilpakentillä. Irlannin tuonti sai paljon jälkeläisiä menestyksensä ansiosta. Blue kilpaili kenttäratsastuksessa eläkeikään asti. Ori oli luonteeltaan temperamenttinen ja helposti kuumuva kilpaponi, mutta ystävällinen ja tallioloissa helppo.

ee. Imagine Freedom Fighter syntyi ja kasvoi Konnan kotitilalla. Pieni suklaaneiti oli turhan pieni kovemmalle tasolle, mutta se kilpaili omistajan nuorimman tyttären kanssa lasten luokissa. Ystävällinen ja tasainen tamma palkittiin näyttelyissäkin moneen kertaan. Se sai useamman jälkeläisen ratsastajansa kasvettua liian pitkäksi. Kympin emä myytiin ennen eläkeikäänsä vielä yhtä nuorta ratsastajaa ilahduttamaan. 

​Villi tusina

Konna ei ota vielä tammoja vastaan.

 

​Moukan tuuria

04.02.2018 Noir Poneys de Sport irtoSERT

 

 

Konna on virtuaalihevonen - Konna is a sim-game horse

©2019 Rock Bottom - virtuaaliklinikka - suntuubi.com